Pesurse – Institute for Cultural Diplomacy and Romanian Cultural Institute Announce Partnership

Pesurse (Romanian Newspaper) - Feburary 2013; Pesurse reports on the announcement between the Institute of Cultural Diplomacy and the Romanian Institute of Culture, detailing the commencement of research and activity sharing between the two bodies.
  February 01st, 2013

Berlin: Agreement between Romanian Cultural Institute and Institute for Cultural Diplomacy

Institutul Cultural Român (ICR) a încheiat un acord de cooperare cu Institutul de Diplomaţie Culturală şi cu Academia de Diplomaţie Culturală,ambele din Berlin,în cadrul programului de diversificare a relaţiilor internaţionale şi de consolidare a cooperării intelectuale dintre România şi statele UE.

“Institutul Cultural Român, în virtutea învestirii sale în domeniul diplomaţiei culturale şi Institutul de Diplomaţie Culturală din Berlin, cel mai important centru mondial pentru studii de diplomaţie culturală, vor organiza în comun seminarii şi dezbateri pe temele diplomaţie culturală şi multiculturalismului. ICR va sprijini acţiunile Institutului de Diplomaţie Publică si prin filialele sale din ţară şi din străinătate”, informează reprezentanţii ICR.

Conform sursei citate, în cadrul parteneriatului, va fi organizată conferinţa internaţională cu tema “Levantul, leagănul diplomaţiei culturale: redescoperirea Mediteranei”, care va avea loc în luna mai, la Bucureşti. De asemenea, ICR şi Institutul de Diplomaţie Culturală din Berlin vor acorda reciproc granturi pentru participarea la activităţi academice şi de cercetare organizate de cele două foruri.

“Nu în ultimul rând, Institutul Cultural Român şi Academia de Diplomaţie Culturală din Berlin vor acorda anual un premiu de excelenţă pentru cea mai bună teză de masterat/doctorat, studiu sau carte publicată, având ca temă diplomaţia cultural”, au precizat reprezentanţii Institutului.