Emuni University – A report on Laris Gaiser speaking at the ICD Annual Conference on Cultural Diplomacy 2012

EMUNI (Slovenian University) - December 18h, 2012; EMUNI University covers the ICD's Annual Conference on Cultural Diplomacy and their own delegation to the event, which focuses on the growing importance of 'Soft Power' in International Relations.
  December 18th, 2012

EMUNI at the annual conference of cultural diplomacy

EMUNI (Slovenian University) – December 18h, 2012

ICD Letna konferenca o kulturni diplomaciji 2012 je vodilni svetovni dogodek na področju kulturne diplomacije, ki vključuje dogodke, ki obravnavajo kulturno diplomacijo in mednarodne odnose, vzpostavljanje miru, človekove pravice, umetnost in kulturo.


Cilji berlinske konference so pregled, razprava in ocena najpomembnejših dogodkov v letu 2012 na področju kulturne diplomacije.

Gospod Laris Gaiser se je udeležil konference kot eden od govornikov in osredotočil svoj govor na kulturno diplomacijo v zvezi z mehko močjo. EMUNI je eden redkih primerov, ki predstavlja izvajanje mehke moči v Evro-Sredozemlju, eni najpomembnejših svetovnih regij. V svojem govoru je poudaril vprašanje financiranja EMUNI, ki je še vedno močno odvisno od podpore Republike Slovenije. V razmislek je ponudil vprašanje razkoraka med vrednostjo EMUNI kot orodja mehke moči Evro-Sredozemlju, ki je druge države še vedno ne podprejo v smislu finančne podpore.
Konference se je udeležilo veliko število sedanjih in nekdanjih voditeljev držav in ministrov, , da bi razpravljali o kulturni diplomaciji v soodvisnem svetu.